Prošlo je više od godinu i po dana otkako nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Čitav Balkan bio je u velikoj nevjerici tog tragičnog februara i svi su bili jednostavno šokirani što više nikada nećemo čuti prvi glas Balkana. Goca Šaulić bila je u velikoj depresiji nekoliko mjeseci kasnije, a koliko je pjevač bio dobar pokazuje činjenica da je na njegovom posljednjem ispraćaju bilo gotovo preko 7000 ljudi.

Svo troje njegove djece također je bilo u šoku, kao i njegovi unuci, a kolege sa scene i danas su tu, pjevaju njegove pjesme na nastupima, odavajući tako počast veličini kakva je on bio. Prošle je godine Ilda Šaulić zajedno s majkom Gocom Šaulić svoju rodnu kuću odlučila pretvoriti u muzej u kojem će se naći sve njegove stvari koje je nosio tokom karijere, kao i neki zapisi, ali i nagrade. Ilda se nekako najteže pomirila sa činjenicom da njenog oca više nema tako da je jako dugo vremnea nosila cnrinu. Tako je sjajnu vijest objavila prije mjesec dana, kad je na Mihajlov rođendan rekla da je drugi put trudna, svi su bili sretni zbog poroda u obitelji Šaulić.

Međutim, nakon nekoliko dana rutinskih provjera, ustanovljeno je da Ilda ima korona virus. Poštivala je izolaciju, ali u nedjelju popodne novi šok za sve njih. Ilda Šaulić izgubila je dijete, a njezin suprug Bojan i ona obuzeti su tugom i tugom. Danas su pokušali kontaktirati Gocu Šaulić i komentirati tu temu, a ona je odgovorila: “Ne znam ništa o toj temi, nazovi Ildu, napustila sam taj svijet davno.” Vaša mišljenja?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here