Poslije jučerašnjih parlamentarnih izbora u Srbiji, Vučić i njega SNS izlaze iz ove utrke kao vodeći pobjednici. Iako su im mnogi prije samo nekoliko mjeseci predviđali pad i gubitak izbora, to se ipak nije desilo, a ne samo to, nego su oduvali svoju konkurenciju rekordnom izlaznošću i brojem glasova. Čak se i sam Vučić obratio naciji rekavši kako je i on iznenađen koliko je zapravo ljudi izašlo na izbore i glasalo za njegovu stranku, što u stvari samo znači da oni svoj posao rade časno i pošteno.

Vučić je tako istakao da se protiv njih vodila i poprilično prljava kampanja, ali ih to nikada nije moglo pokolebati, pa su iz svega izašli uzdignute glave i kao veliki pobjednici. Ipak, Vučić je htio do kraja da ostane džentlmen i pošten, pa je rekao kako nema potrebe da se bavi svojom konkurencijom, jer se sada vidi da rade djela, a ne riječi i dobacivanja kao što je to bio slučaj. A slavilo se baš u štabu SNS-a u Novom Beogradu, pa su tako oko 22 sata došli i trubači u njihove prostorije, a onda su skoro svi funkcioneri priskočili da igraju kolo.

Premijerka Ana Brnabić također nije skrivala svoju radost zbog rezultata kao i pobjede na izborima, a nakon što je državni sekretar Nikola Salaković započeo kolo, odmah zatim mu se pridružila i ona, kao i ostali članovi stranke. Atmosfera je i više nego na nivou, a sigurni smo da se slavlje nastavilo dugo u noć, jer ruku na srce ovo je velika pobjeda za Vučića i njegovu stranku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here