Ova godina je sama po sebi jedna od najgorih godina koje smo doživjeli, a to govore veliki broj nesreća koje nas prate od samog početka.

Tu smo imali požare, potrese, poplave, te još uvijek aktuelnu pandemiju korona virusa, za koju ne znamo kada će se završiti.

Tako ste vjerovatno čuli da je Hrvatska u zadnja tri dana centar ove regije zbog samih dešavanja koja su je zadesila.
Tu su uglavnom vijesti iz rubrike crna hronika, a ono što je alarmantno jeste da je u posljednja 72 sata na noge podignuta sva policija, ali i vojska koja traži djevojčicu iz Slunja.

Naime, za one koji ne znaju štra se dešava, u nastavku evo upute.
Prije samo nekoliko dana na vojnom igralištu kod Slunja primjećeno je grupa od 13 migranata koji su bili u prisustvu jedne 11 godišnje djevojčice.
Za njih se vjeruje kako su u Hrvatsku ušli ilegalno, ali ono što je alarmantno jeste da im se ne može ući nikako u trag, a istot ako je poznato da je Hrvatska jedina zemlja iz regije koja ne dozvoljava tranzit kroz svoju državu.

Međutim, ova djevojčica je nestala, a svih 11 migranata su privedeni i ispitivani u policijskoj stanici, ali oni tvrde da ništa ne znaju i da nemaju nikakvih podatak o njoj, ali ono što je sigurnmo jeste da je ona bila u njihovom društvu.

Zbog same situacije i nepristupačnosti terena angažovana je i vojska kako bi se pretražio cijeli teren.

Međutim, kako vrijeme otiče, djevojčica može biti sve dalje i dalje od Slunja, tako da je ovaj slučaj isto tako prijavljen Odjelu za nestale osobe.

Pored ovog slučaja, imali smo jedan slučaj koji je na sreću bio lažan alarm, kad je majka prijavila nestanak djevojčice koja je cijelo vrijeme bila sa ocem, ali joj se nisu javljali na telefon.

Međutim, vezano za ovaj slučaj sa djevojčicom iz Slunja, još uvijek nije jasno šta je malogodišnja djevojčica radila sa njima tu, ali ono i dalje uporno tvrde kako je nisu vidjeli i da nije bila sa njima.

Kako vi ovo komentarišete i da li vjerujete migrantima? Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here