Od samog trenutka pojave korona virusa u Kini, kada je se vidjelo da će virus da se proširi cijelom svijetom i kada je do toga došlo, mnoge zemlje su kako bi zaštitile svoje građane, uveli razne mjere koje bi pomogle u spriječavanju širenja korona virusa.

Slijedom toga bili smo svjedoci da su bile mnoge mjere, restrikcije, zabrane, koje su se kasnije i ukidale, a ono što je bilo šokantno od strane građana jeste da su se pojedini žalili da im se ukidaju osnova prava i organičenja slobode kretanja, iako je se to radilo kako bi se oni zaštitili.

To je se dešavalo u svijetu, ali smo bili svjedoci da se to dešavalo i regionu, gdje su ljudi čak i kad je bilo pomena o policijskom satu izlazili na ulice kako bi se bunili i protestovali protiv uvođenja mjera.

Kako je došlo do poboljšanja epidemiološke slike došlo je i do popuštanja raznih mjera, ali nisu prestali apeli naučnika, ljekara i svih ostalih stručnjaka kako se narod ne bi smio opuštati, jer postoji veliki strah od toga da će doći do povećanja broja zaraženih sada kada se građani Srbije vrate sa svojih godišnjih odmora koje su proveli u drugim državama.

Upravo zbog toga se ovih dana priča o tome kako bi se mogle uvesti neke mjere za one koji dolazi u Srbiju.

Zbog toga javnosti se danas obratio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je istakao da je epidemiološka situacija mnogo bolja, ali da se građani ni u jednom trenutku ne smiju opustiti.
Ono što se tiče građana koji se vraćaju u Srbiju, ministar Lončar je istakao da će ih na granicama čekati upustva kako bi se trebali ponašati i da moraju da prate ta upustva, a na tim brošurama će biti brojevi telefona na koje se moraju javiti ukoliko osjete neke od simptoma.

Kako vi ovo komentarišete? Da li ste vi bili negdje na odmoru van Srbije?
Pišite

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here