Jedno od glavnih pitanja koji se tiču ovih dana regije, pored naravno aktuelne pandemije korona virusa, jeste i pitanje Kosova i Metohije, te smo svjedoci da Aleksandar Vučić po tom pitanju ima pune ruke posla.

Upravo o tom pitanju će se u čevtrtak raspravljati u Vašingtonu, a Aleksandar će se moći pripremiti na dijalog koji se sprema.

Međutim, specijalni savjetnik američkog predsjednika Rilčard Grenel je istakao kako će u četvrtak na stolu biti samo pitanja koja se tiču samo ekonomije, ali ukoliko bude bilo potrebe da će se otvoriti i druga pitanja, a to jedva čeka Aleksandar Vučić kako bi mogao razgovarati na temu Kosova jer je pandemija korona virusa popustila i to govori da bi se mogao otvoriti dijalog o tom pitanju.

 


Ovo je planirano za četvrtak, a što se tiče petka, a Aleksandar se nada da ako ne u četvrtak ne bude pomena problema Kosova, da će to biti u petak.

Prije nekih mjesec dana Aleksandar Vučić je bio na pregovorima u Briselu i Parizu gdje je bio na razgovoru sa francuskim predsjednikom Markonom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Sa tog sastanka se vratio vidno uzrujen jer je kosovski predstavnik cijelo vrijeme pootencirao na tome da su Srbije i Kosovo dvije različite države i nije bilo nikakvog pomaka u tome.

Šta će se desiti u četvrtak i u pteka ostaje nam da vidimo i da se nadamo da će se uskoro riješiti to pitanje bez nekih sukoba.

Kako vi komentarišete ovu situaciju? Pišite nam svoja mišljenja…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here