Pojavom korona virusa u svijetu , svjedoci smo da su mnoge države krenule za uvođenjem raznih mjera koje bi spriječile širenje korona virusa.

Jedna od tih mjera su bile i zatvaranje granica, koje je u velikom omjeru poremetilo fukncionisanje mnogih država, ali i dovelo u pitanje egzistenciju jer su mnogi ljudi izgubili poslove, naročito oni koji su morali da idu van država kako bi radili.


Kako je došlo do normalizovanja stanja po pitabnju epidemiološke slike u svijetu došlo je do ponovnog otvaranja granica, ali sa obzirom da je na našim prostorima u junu ponovo krenuo nagli skok broja zaraženih mnoge zemlje su opet zatvorile svoje granice ili ste mogli preći granicu uz psopeben uslove.

Kada su se granice otvorile neki građani Srbije su odmah pohrlili u Grčku kako bi iskoristili svoje godišnje odmore, ali su granice vrlo brzo zatvorene, a situacija sa Crnom Gorom je posebna priča.
Građani tvrde da Crna Gora zatvorila granice prema Srbiji iz političkih razloga nego li iz epidemioloških.

Međutim, nakon nekog vremena je i Crna Gora otvorila svoje granice kako bi spasili svoju već katastrofalnu turističku sezonu, ali uz posebne uslove, tačnije uz negativan PCR test.

Ovo je samo po sebi jako kompikovanmo  pa su građani potražili drugo riješenje i tako išli u Bosnu i Hercegovinu, tačnije na jedini izlaz na more koje ova zemlja ima.


Naravno, riječ je o Neumu, gdje su cijene i više nego prihvatljive, a dok svi čekamo kada će zemlje da otvore svoje granice, danas je stigla jedna vijesti koja će biti na snazi od 01. septembra, a to je da Mađarska zatvara svoje granice.

Granice će biti zatvorene za sve građane koji nisu državljani Mađarske, a aoni koji to jesu morat će imati negativan test ili će morati ići u karantin na 14 dana.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here