Glumac Goran Jevtić je konačno u kućnom pritvoru. Na kaznu od 10 mjeseci sa nanogicom pravomoćno je osuđen 4. marta ove godine i to zbog obljube tada 15-godišnje Luke K. Ovu je odluku donio viši sud u Somboru, kada je preinačio pravosnažnu presudu po kojoj je glumac trebao da robija u zatvoru. Prema saznanjima medija, glumac je počeo sa odsluženjem kazne u junu u svom stanu koji se nalazi u Somboru. “Jevtiću je prije nekoliko sedmica rečeno da mu kazna o kućnom pritvoru stupa na snagu.

Svi planovi o pozorištu su mu propali. Sve do marta i početka vanrednog stanja u zemlji je radio u Centru za kulturu Smederevo. Posljenje što je trebalo da igra jeste predstava “Kad je Niče plakao”, koju je režirao sam, ali mu je korona stala na put” otkrio je izvor koji je blizak Jevtiću. Prema informacijama koje su dostupne medijima, glumac ima dva slobodna sata dnevno da obavi sve željene aktivnosti, bilo da su one bile vezane za posao, za rekreaciju, šetnju ili nešto sasvim treće. Ukoliko van svog stana ostane i jedan minut duže, nanogica koju nosi će da alarmira nadlažne organe. U tom slučaju rizikuje da ostatak kazne odluži u pravom pravcatom zatvoru.

Jevtića je u 10. mjesecu prošle godine Viši sud u Somboru osudio na 10 mjeseci zatvora, a on je tada sa svojim advokatom podnio molbu da svoju kaznu služi kod kuće. Prvobitno je odbijena, da bi nakon nekog vremena ipak bila prihvaćena. Prvostepena presuda je bila donijeta u martu prošle godine, a i po njoj je bilo određeno 10 mjeseci kućnog pritvora, samo što je ovaj put bilo bez nanogice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here