Jednostavno u zadnjim godinama broj razvoda u svijetu, a isto tako i na našem području se naglo povećao, pa svako malo vidimo kako se neko razveo, a do prije neki dan smo im bili na svadbi.

Prema rezultatima statistike, do razvoda dolazi najčešće zbog finansijskih problema, alii prevare, u posljednjih nekoliko mjeseci dok traje ova priča oko pandemije korona virusa, taj broj se povećao u Srbiji čak za duplo. Ono za što stručnjaci smatraju da je problem jeste što su supružnici morali da provode vrijeme zajedno u karantinu te su se počeli pojavljivati razni problemi koji su samo rasli.

Međutim, dužina trajanja brakova je bila i predmet jednog istraživanja, pa je na osnovu toga ustanovljeno da onaj par koji potroši više novca na svadbu da postoje velike šanse da se razvedu.
Isto tako ukoliko je prsten skuplji, šanse za razvod su velike.
Pored toga ovo istraživanje je pokazalo da oni parovi koji su bili na medenom mjesecu su imali bolji odnosu.

Također i fotografi sa svadbi mogu da kažu koliko će neki brak trajati na osnovu nekih detalja sa svadbe, pa tu imamo razne situacije, od rezanja torte i tako dalje.

Ono na šta naučnici upozoravaju jeste da morate svom partneru dati slobode, ali ne previše, a isto tako ukoliko partner provodi previše vremena na društvenim mrežama to može biti veliki problem.

Isto tako se pokazalo da ukoliko gajite više osjećaja prema djeci, time zapostavljate svog partnera, može biti okidač za razvod.

Bilo kako bilo, ništa od ovoga ne mora da bude tačno, nego je jako bitno da se volite i međusobno poštujete i to će biti dovoljno za jedan sretan brak.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here