Najnovije Savjeti Zanimljivosti

EVO KAKO DA OČISTITE PROZORE U SAMO DVA POTEZA: Tajna je u ovom TRIKU sa vodom, a oduševiti ćete se kako je jednostavno

Pranje prozora velikom broju ljudi predstavlja pravu muku, a bijeli tragovi koji ostanu iza brisanja nikako nisu lijep prizor. Ukoli želite da lako i brzo očistite bilo koju staklenu površinu u vašem stanu onda samo primjenite ova tri super trika.

1. Koristite destiliranu umjesto obične vode.

Voda je u većini gradova Blakana tvrda i u sebi sadrži velike količine kamenca i minerala koji su odgovorni za sve one bijele tragove koji ostaju na staklu nakon čišćenja. Upravo iz tog razloga destilirana voda je mnogo bolji izbor. Prije nego li se odlučite upotrijebiti sredstvo za pranje stakla, staklenu površinu prebrišite spužvicom koju ste prethodno namočili u destilovanu vodu. Kod pranja prozora od velike je važnosti završna faza, odnosno krpa sa kojom sušite prethodno opran prozor. Jedna od najvećih grešaka jeste da krajnje brisanje obavite krpom za suđe ili papirnatim maramicama koje za sobom ostavljaju dlačice.

2. Umjesto sredstva za čišćenje upotrijebite ocat

Alkoholni ocat je savršen dodatak salatama, ali je također i odličan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora. Bočicu sa raspršivačem napunite na alkoholnim octom i vodom u omjeru 1:1. Prozore dobro našpricajte i prebrišite, a ukoliko su jako prljavu, onda postupak ponovite još jednom.

3. Ispolirajte čarobnom krpom

Kod pranja prozora ili drugih staklenih površina jako je važan završni dio. I dok je nekada novinski papir bio najbilja opcija za odradit ovaj dio posla, danas se on može puno lakše odraditi uz pomoć tzv čarobne krpe. Naime, riječ je o višenamjenskoj krpi koja je napravljena od mikro vlakana koja savršeno i brzo upija vlagu.

Add Comment

Click here to post a comment

Oglasi – Advertisement