Muzičar i nekadašnji član grupe “Novi fosili” prebačen je u bolnicu u Sušaku nakon što je svojim automobilom sletio na rub provalije. Rajko Dujmić, ponati hrvatski muzičar je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo u srijedu poslijepodne u Ravnoj gori na području Gorskog kotara.Kkao su potvrdili u policiji, do nesreće je došlo oko 5 sati i 15 minuta poslije podne kada je Dujmić svojim automobilom sletio sa puta na strmini provalije.

Prema prvim informacijama, uzrok nesreće u kojoj je Dujmić bio jedino lice u automobilu zagrbačkih oznaka, je prevrza vožnja. Zbog neprilagođenje brzine na ovom dijelu puta, u jednom je trenutku sletio u desno, dok je prije toga udario u kamenje koje se nalazio tik uz cestum, a nakon toga je vozilo odbačeno u šljivik koji se nalazio u ublizini, da bi na kraju završio na spomenutoj strmini provalije. Ovaj poznati muzičar je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu u riječkom Sušnjaku. Tu su ga smjestili na Jedinicu intenzivne njege, međutim, njegovo stanje je stabilno i on nije u životnoj opasnosti. Rajko Dujmić je rođen u Zagrebu sedmog augusta 1954. godine.

U Zagrebu je završio srednju muzičku školu na smjeru violina, a nakon toga je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Poslije je počeo da svije klavijature u rock sastavima kao što su bili “Grupa Marina Škrgatića”, “Crno bijeli”, “Klan” i “Zlatni akordi”. Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu i to se dogodilo u Ljubljani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here