U Srbiji će sutra biti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim i toplim intervalima, dok su popodne, a posebno u večernjim satima i tokom noći, pljuskovi i grmljavina.
Lokalno su moguće i katastrofe s olujnim vjetrovima i tučom. Vjetar će biti slab i umjeren, a povremeno i jak južni i jugoistočni vjetar na košavskom području i na planinama, koji će imati olujnu jačinu na jugu Banata. Iz tog razloga u Srbiji su na snazi ​​žuti i narandžasti meteo alarmi. Najniža temperatura bit će od 15 do 24 stepeni, a najviša od 30 do 35 stepeni.

Vremenska prognoza do 11. augusta:

U čestvrtak se očekuje najnestabilniji dan sa čestim kišama, grmljavinom i pljuskovima, ali i uslovima za lokalne nepogode sa olujnim vjetrovima, obilnim kišama i gradom. Od četvrtka do kraja perioda promijenit će se sunčana razdoblja i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, što će biti znatno češće u središnjim i južnim dijelovima Srbije.
Temperatura će u prvoj polovini augusta biti oko i nešto iznad prosjeka. Zbog toga meteorolozi savjetuju da se ne izlazi iz kuća ako je moguće jer će u nekim dijelovima biti zaista opasno.

Iako smo se nadali da će ostatak augusta biti pravo ljeto za nas, moraćemo se razočarati i pripremiti se za veliku količinu kiše koja će pasti ovu sedmicu. I u susjednim zemljama situacija će biti ista ili slična, pa se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme s grmljavinom i obilnom kišom. Isti slučaj je bio prije nekoliko dana kada je BiH pogodlo veliko nevrijeme koje do sada nije zabilježeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here