Dragan Dragomirović (27) iz sela Busur kod Petrovca na Mlavi uhapšen je prošle sedmice zbog toga što je imao seksualne odnose sa djevojčicom (13) iz susjednog sela, ali je nakon 48 sati pušten iz pritvora i izrečena mu je mjera zabrane prilaska djevojčici i njenoj porodici.

Kako saznajemo, Dragomirovića je policiji prijavila baka djevojčice sa kojom je on bio intiman, tvrdeći da ju je on silovao. Međutim, istraga je pokazala da je mladić duže vrijeme bio u emotivnoj vezi sa trinaestogodišnjakinjom, što su znali i njeni roditelji.

“Nije bilo silovanja, niti bilo kakve prisile. Mi se volimo i čekaćemo koliko god treba da bismo jednog dana ponovo bili zajedno” – kaže za Kurir osumnjičeni Dragan Dragomirović, koga smo zatekli u njegovoj kući.

Osumnjičeni kaže da se jako potresao kada je policija došla da ga hapsi zbog silovanja.

“Prošle sedmica zvala me je policija iz Petrovca na Mlavi da idem u PS Svilajnac da dam izjavu. Došli su po mene, bio sam u pritvoru 48 sati i pušten sam, ali uz zabranu prilaska i kontakta sa djevojkom i njenom porodicom” – objašnjava Dragomirović i dodaje:

“Nešto je po zlu krenulo 29. novembra, kada su se baba i majka moje djevojke posvađale. Bio sam tada kod njih, bilo je dosta ružnih riječi i poželio sam da odem. Međutim, baba mi je rekla da slobodno mogu da budem sa njenom unukom u njenoj sobi i da ja nemam nikakve veze sa njihovom svađom. Šta se poslije desilo, ne znam.”

Dragomirović tvrdi da su on i maloljetnica u vezi od 1. maja i da nisu znali da je njihova veza zakonom kažnjiva.

“Upoznali smo se preko Fejsbuka, gdje je ona navela da je 1978. godište. Kada sam je vidio uživo, shvatio sam da je mnogo mlađa, ali već je bilo kasno, zaljubili smo se. Potom me je i ona uvjeravala da godine nisu bitne. Rekla mi je da se i njena majka udala sa 13 godina, a i moja se majka udala sa isto toliko godina. Kod nas Vlaha to je normalno ukoliko se roditelji slažu, a njeni su nam dali pristanak za vezu” – priča on.

Kako kaže, njihova veza bila je savršena, a sa djevojčicom je više puta bio u njenoj porodičnoj kući.

“Planirali smo da se vjenčamo sledeće godine, naravno, uz pristanak njenih roditelja. Ona sad u decembru puni 14 godina i završava osnovnu školu. Dogovorili smo se da može da nastavi da ide u srednju školu ukoliko to želi” – dodaje on.

U ovaj slučaj uključio se i Centar za socijalni rad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here