Nakon što se vratio na posao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić se prvi put obratio javnosti.
Naime, boravio je na VMA zbog kardiovaskularnih problema.

Ja sam hronični bolesnik i sada uzimam terapiju. Moje zdravlje nema veze s ponašanjem niti jednog novinara. Ni prijetnje pet metaka u leđa mi ne smetaju, ali smetaju mi izjave i laži da nemam snage odgovoriti na teška pitanja. Bit ću uvijek spreman da odgovorim na sva pitanja, bez obzira na to koliko su teška. Moje zdravstveno stanje je moj problem, ali borit ću se za Srbiju dokle god sam živ – izjavio je on.

Na svako pitanje koje su novinari pitali Vučić je odgovarao i ni od jednog jedinog pitanja nije bježao.

Uvijek sam spreman odgovoriti na sva pitanja. Ona mi pružaju šansu da raskrinkam neistine političkih protivnika. Nema mi bolje prilike da mi omogućite prostor da vam pokažem direktno kako nemate argumentaciju, kad mi izađete s istinom. Od tog nisam nikad bježao, krio teme i pod tepih sklanjao. Iznosio sam istinu, i uvijek sam bez problema pobjeđivao. Njihove laži sam rastavljao na sastavne dijelove i pokazivao čistoću moje savjesti i koliko su besmisleni napadi na mene – naglasio je on i dodao:

Nek ne brinu, sve zajedno ću ih pobijediti. Mnogi i ne mare za to da postave pitanja, nego da za neke budu politički protežei. Tako ću ja pokazati istinu narodu.

Pored svega ovoga Vučić je naveo da se najviše raduje porastu srpske ekonomije i da vjeruje kako će da bude zemlja s najbržim rastom, kao i da upravo iz tog razloga rade sve ovo. Investicije doprinose dodatnom porastu, čime se na tržištu može bolje pozicionirati.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here