Od trenutka pojave pandemije korona virusa u svijetu, sve države su krenule sa u vođenjem raznih mjera koje bi pomogle da se spriječi širenje virusa.

Svjesni smo isto tako da je od pojave korona virusa u regionu, a naročito Srbiji, Krizni štab ove zemlje neumorno radio u tome da zaustavi širenje virusa.

To im je dobro išlo naročito u onom svjetskom vrhuncu pandemije u martu i aprilu, ali kako su se popustile te razne mjere, zbog opuštanja građana došlo je do povećanja broja zaraženih, a Krizni štab je svaki dan obavještavao građane o trenutnoj situaciji i o tome koji su naredni koraci.

Nekoliko lica na obraćanju Kriznog štaba su postala učestala, a među njima je i doktorica Darija Kisić Tepavčević, poznati epidemiolog koja je od trenutka pojave u medijima izazvala veliku pažnju javnosti.

Tako je se ona nedavno obratila javnosti na jednom gostovanju, a u njemu je govorila o trenutnom stanju i epidemiološkoj slici.

Istakla je kako je u posljednjim nedeljama došlo do značajnog pada broja zaraženih, a i da se taj trend nastavlja, ali je istakla kako nema mjesta za opuštanjem kako ne bismo imali situaciju kao što smo je imali početkom juna.

Pored toga dotakla se toga da iz bolnice ima sve više otpusta nego prijema.

Naglasila je da se sada mora pratiti učestalost oboljevanja ooba koji dolaze sa raznih destinacija sa godišnjih odmora i da ukoliko to bude veliki broj da će se donijeti odluka o karantinu za te osobe, ali će o tome javnost biti blagovremeno obavještena.

Kako vi ovo komentarišete? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here