U Srbiji, točnije u Beogradu, gdje je danima najgora situacija s obzirom na korona virus, broj pacijenata koji dolaze na pregled zbog sumnje na korona virus ne raste drugi dan zaredom, rekao je direktor Klinike za zarazne bolesti u Beogradu dr. Goran Stevanović. Nakon sastanka s ministrom zdravlja i drugim direktorima drugih kovid bolnica, Stevanović je objasnio da to znači za Kliniku za zarazne bolesti da se više od 220 pacijenata, odnosno oko 250 pacijenata javi na pregled u jednom danu, odnosno za 24 sata.

“Super je što konačno imamo ravnotežu između pacijenata kojima je potreban prijem u bolnicu i broja otpuštenih pacijenata, što praktično znači da nam aktivno angažirane ustanove daju dovoljno prostora u bolnicama, dovoljno kreveta na intenzivnoj njezi za sve pacijente kojima je potrebna hospitalizacija”, Rekao je Stevanović. Prema Stevanovićevim riječima, postotak je nažalost isti, tj. trećina pacijenata koji su pregledani u prihvatnim i trijažnim centrima zahtijeva bolničko liječenje zbog infekcije virusom korone.

“To je još uvijek vrlo značajan postotak i među njima je i značajan postotak oboljelih od teške upale pluća, ali za sve njih ima mjesta i svi se primaju praktički odmah nakon što započne dijagnoza i propisana terapija”, kaže dr. Stevanović. Iako su podaci malo bolji nego inače, ne trebamo se opustiti kako bismo izbjegli ponovno povećanje zaraženih kovidom 19 i onih koji su izgubili bitku za život. Pridržavajte se mjera da se ovaj virus konačno pobijedi. Obavezno nosite zaštitne maske i držite socijalnu distancu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here