Današnja priča, koja je jako čudna, nam dolazi iz Južne Amerike.

U tijelu male Icamare odrasla je njezina sestra blizanka i prisutni liječnik vidio ju je tokom ultrazvuka dok je djevojčica još bila u majčinom želucu Moique Vaga (33). U posljednje vrijeme slični slučajevi su se dogodili u Indiji, Singapuru i Indoneziji. Ali ono što je bilo posebno je to da je fetus-in-feta identificiran još tokom trudnoće, prije nego što se dijete rodilo, rekao je dr. Sc. Sc. Miguel Para-Savedra.

Akušer koji je pregledao Monique, mislio je da nerođeno dijete ima neku vrstu ciste, ali pokazalo se da ta pretpostavka nije tačna. Bilo je to malo, sićušno, napola razvijeno tijelo bez srca i mozga u djetetovom trbuhu, što se događa vrlo rijetko, otprilike u jednom od pola miliona rođenja.

Monique je prvi put došla kod Dr. Para-Savedra na pregled u 35. sedmici trudnoće. Odmah je njen stomak pregledao na dopleru i učinjeno je i 3D/4D ultrazvučno snimanje.

Ono što je doktor tada vidio, šokiralo ga je. Vidio je u djetetu nekakav sumnjiv prostor koji je bio potpuno ispunjen tekućinom u kojoj se nalazilo jedno minijaturno dijete. Primila je odvojenu krv iz pupkovine, a pupčana vrpca je završila na crijevima većeg blizanca, tj. Icamare.

Doktor je nakon dvije sedmice odlučio poroditi Monique putem carskog reza, 22. februara. Tada je njeno dijete težilo nešto više od tri kilograma, a blizanac je rastao unutar nje. Zbog toga je postojala ogromna opasnost da će joj pokvariti unutarnje organe i tako ih oštetiti.

Dan kasnije su malenu podvrgli laparoskopskoj operaciji kako bi blizankinju izvadili iz njenog tijela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here