Od same pojave korona virusa u Kini sve oči svijeta su uprte u naučnike kako bi što prije pronašli vakcinu i riješili na ove pošasti, a svi svjetski naučnici su se dali u potragu za vakcinom, jer onaj koji pronađe prvi vakcinu ima monopol u svijetu, to je sigurno.

Bilo je raznih novosti da je vakcina pronađena, pa da su vakcine u zadnjoj fazi testiranja, tako da smo bili izgubili i nadu, ali su onda 11. augusta ruski naučnici dali obavjest da su pronašli vakcinu za korona virus.
Oni su je nazvali simoblično “Sputnjik 5” po svojoj prvoj letjelici koja je bila lancirana 50 tih godina prošlog vijeka.

Od samog trenutka izbacivanja obavjesti o vakcini krenula je medijska hajka na Rusiju u smislu da vakcina nije testirana i da nije sigurna, a li je Putin to sve demantovao i još dodao na to da je njegova kćerka primila vakcinu i testirala je, što je ljudima i svijetu dalo koliko toliku garanciju.

Ono što je sigurno jeste da narudžbe za “Sputinjik 5” su uveliko u toku, a jedan član predsjedinštva Bosne i Hercegoivine, Milorad Dodik je najavio da će danas putovati u Rusiju kako bi završio kupovinu ove vakcine za građane Bosne i Hercegovine

Dodik je tim povodom izjavio da će doktori imati ključnu ulogu u vakcinisanju, i istakao je da oni kome kazu da se mora vakcinisati, oni će se morati i vakcinisati.

Kako vi ovo komentarišete?

Da li ćete se vi vakcinisati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here