Jedan od zasigurno najvjernijih dokumenta a koje možemo da posjedujemo jeste lična karta. U ličnoj karti nalaze se skoro svi naši podaci koji nas određuju i na osnovu tih podatak dovoljno je samo da ličnu kartu predamo ukoiko želimo da dobijemo neki dokument ili ukoliko odlazimo u banku, jer na osnovu toga se utvrđuje naš identitet.

Prije nekoliko godina bili smo svjedoci da je došlo do promjena izgleda ličnih dokumenta, pa smo prešli sa onih starih knjižica u one dokumente koji su bili na plastici.

U pitanju je naravno biometrijska lična karta, a kada je trebalo da se to promjeni naveli su kako će nova lična karta posjedovati sve iste podatke kao i ona stara.

Svjesni smo velikog probelma ukolliko se izgubi lična karta i da na osnovu lične karte neko može da je zloupotrijebi. Velika je procedura koju morate proći priliko toga jer morate je ići prvo prijaviti da ste je izgubili, pa onda podnositi zahtjev za izdavanje nove,

Međutim postoji jedan broj koji je novina na novim ličnim kartama, a on ima jedini zadatak a to je da otkriva koliko osoba koji su registrovani u MUP-u Srbije liči na vas ili ima slične karaktersitike vašeg lica barem sudeći prema fotografijama.
Znači, ukoliko želite da znate koliko osoba liči na vas, samo bacite pogled u donji dio vaše lične karte na pozadini.

Napišite nam u kiomentarima koliko ljudi liči na vas? Da li ste znali za ovu stvar?

Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here