U današnjem članku pričamo o zdravlju i koliko je važno da redovno odlazimo kod doktora na kontrolu, ali isto tako koliko je važno da prepoznate signale koje vam vaš organizam šalje.
Nekoliko puta smo pisali o tome, da je naš organizam veoma tajanstven i moćan da može preko nekih pojava na tijelu da pošalje jasan znak da nešto nije uredu sa njime, a na nama je da te signale prepoznamo.

Iako zvuči nevjerovatno, ali količina dlaka u ušima može da bude jasan signal da nešto nije uredu sa vašim organizmom.

Naime, doktor Frank Sanders je davne 1973 godine napravio jedno istraživanje u kojem je povezao količinu dlaka u ušima i njihovu povezanost sa srčanim udarom, ali i nekim drugim kardio vaskularnim oboljenjima.

On je istakao da i nabori na ušnim resicama mogu biti dobar pokazatelj da imate predispozicije za srčani udar u vašoj budućnosti.

U svojoj studiji je obuhvatio 43 muškarca i 20 žena, te im posmatrao nabore na učnim resicama, ali i količinu dlaka u ušima.


I ustanovio je da dugoročno izlaganje androgenu je izazvalo ugruške u arterijama koje je kasnije izazvalao srčani udar.

Pored ovog istraživanja, 1989 je isto tako izvršeno još jedno istraživanje koje je obuhvatilo 230 osoba, a doktor koji je radio ovo istraživanje uradio je obdukciju na preko 500 osoba, te ustanovio da brazde na ušima imaju velike veze sa osobama koje su doživjele i umrle od srčanog udara.

Što se tiče procenta u tome koliko muškaraca i žena umire od srčanog udara, u tome prednjače muškarci, ali itekako i žene mogu imati srčani udar.

Da li ste ikada čuli za ovo istraživanje? Da li vi imate veliku količinu dlaka u ušima? Ukoliko imate nije na odmet da posjetite ljekara.  Pšite nam…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here