SA DJEVOJKOM JE OTIŠAO NA LJETOVANJE I JEDNOM PRILIKOM DOK SMO NA MORU BILI, ONDA ME ZAMOLILA DA JE U PLIĆAKU SLIKAM, A ZATIM SAM SE OKO SEBE OKRENUO, SHVATIO SAM DA SAM USTVARI JEDNA VELIKA BUDALA.

Da li ste se vratili sa odmora bez najmanje 300 fotki, koje ćete sa ponosom na društvene mreže kačiti? Da li vam je odmor propao jer nemate cijelu kolekciju slika sa kojim ćete lupati hashtagove #tb kao izgovor da još tih nekoliko slika s ljetovanja okačite koje su vam ostale u kolekciji… Da li vam je muka od onih koji to radi, a kad vi isto uradite samo zažmurite?

Vi niste jedini, nismo ni svjesni u velikoj većini slučajeva koliko smo isti zapravo, sve dok se na idealnom ne zadesimo, odnosno na nekom savršenom mjestu za Instagram.

Loading..

Hashtag je vrsta metapodataka koja se koristi na društvenim mrežama kao što su Twitter i druge usluge mikroblogova, omogućujući korisnicima da primjenjuju dinamično označavanje koje generira korisnik, a drugima omogućuje lako pronalaženje poruka s određenom temom ili sadržajem.

Korisnici stvaraju i koriste hashtagove stavljanjem broja ili znaka funte # obično ispred riječi ili neizrečenih fraza u poruci. Hashtag može sadržavati slova, znamenke i podvlake. Ako tražite taj hashtag, dobit ćete svaku poruku koja je označena s njim.

Posljedično, arhiva hashtaga sakuplja se u jedan tok pod istim hashtagom. Na primjer, na usluzi dijeljenja fotografija na Instagramu hashtag #bluesky omogućava korisnicima da pronađu sve postove koji su označeni pomoću tog hashtaga.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here