Posotoji bolest koja najčešće napada djecu, ona se zove akutna limfoblastična leukemija a naučnici su nakon 30 godina istraživanja došli do zaključka da se može spriječiti na jednostavan način.

Naučnici su došli do zaključka da pretjerana čistoća može da dovede do ove bolesti. Jedan od 20 djece u prosjeku ima genetsku predipoziciju za ovu bolest, međutim ako se dječiji imunitet razvije kako treba, dijete će ostati zdravo.

Ali ipak, ako ne bude bilo izloženo određenim mikrobima od prve godine njihov imunitet se neće dobro razvijati i neće znati kako da se nosi sa infekcijama.

Zbog ovoga i postoji razlog zašto je čistoća povezana sa mnogim bolestima i alergijama.

Roditelji danas nastoje da sve oko djece i samo djete, bude besprijekorno čisto a ne shvataju da djeca treba da dođu u kontakt s određenim bakterijama dok rastu jer na taj način jačaju imunitet.

Važno je da djeca budu u kontaktu sa drugom djecom, da se igraju u zemlji i prirodi da budu u kontaktu sa životinjama.

Simptomi leukemije su slijedeći:

1. Blijeda koža

Kada se leukemije razvija, mlade krvne ćelije oštećene kancerom mogu da preplave koštanu srž i tako otežaju proizvodnju zdravih ćelija. To je zbog toga što u tijelu imate manje zdravih, a više oštećenih ćelija, može da dođe do anemije a samim tim i blijeda koža, naročito koža lica.

2. Umor

Kao i kod mnogo drugih bolesti, umor je uobičajeni simptom leukemije. Ako se konstantno osjećate iscrpljeno i nemate energije, a ranije ste je imali dosta, trebali bi da se obratite ljekaru, anemija može biti uzork umora.

3. Infekcije i temperatura

Krvne ćelije su veoma važne komponente imunog sistema. Ako nisu zdrave, kao što je to slučaj kod leukemije, osoba se češće razoljeva.

4. Kratak dah

Zajedno sa nedostatkom energije, kratak dah je nešto na šta takođe treba obratiti pažnju. Obratiti pažnju na trenutke tokom fizičke aktivnosti, ako primjetite da nemate vazduha, posjetite ljekara.

5. Sporo zarastanje rana

Ako vam posjekotine dugo zarastaju, a modrice lako pojavljuju, može biti simptom leukemije. Male crvene tačkice na koži, poznatije kao petehije, takođe mogu da se jave zbog leukemije, a kod ove bolesti one se javljaju najčešće na nogama.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here