Baka amlišana je na vrijeme primjetila da njega nema u dvorištu i zahvaljujući prisebnosti uspjela je da ga izvuče. Dječak starosne dobi od 2 godine, koji je u petak uveče upao u poljski toalet u dvorištu porodične kuće u selu koje se nalazi u blizini Prokuplja, uspješno se oporavlja u niškom Kliničkom centru. Kako se saznaje od rođaka nesretnog dječaka, on je svjestan, počeo je i da se smije i svi se nadaju kako će uskoro da napusti bolnicu. Netgoda koja se na svu sreću nije pretvorila u tragediju, desila se dok se dječakigrao sa svojim psom u dvorištu.

“Igrao se sa malim kucom i vjerovatno je krenuo za njim. U jednom trenutku je samo nesta i nismo znali gdje se nalazi. Nema gdje ga nismo tražili i na kraju pogledam u poljski toalet u dnu dvorišta. Vidjela sam kroz otvor da se nešto miče unutra i odmah sam shvatila da je upalo dijete. Iapk, nisam ga mogla vidjeti, toliko je bio duboko unutra” počela je da priča dječakova baka. Rekla je i da je otvor od te septičke jame prekriven teškim betonskim poklopcem, ali je sreća da je naišao komšija koji im je pomogao da se taj betonski poklopac digne.

“Kada sam uskočila u jamu, osjetila sam ga ispod nivoai odmah sam ga izvukla. Odmah mi je pomogla komšinica da mu izvučemo vodu iz pluća, koliko god smo mi to mogle i znale. Bio je sav leden, a u prokupačkoj bolnicisu mu izmjerili temperaturu od 32,5” dodala je hrabra žena koja u tim trenutcima kada je djetetu život visio o koncu ostala pribrana. Njenom brzom reakcijom, djete je spašeno i sada se brzo oporavlja. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here