Trenutno je u toku konferencija u Kriznom štabu. Darija Kisić-Tepavčević prva se obratila novinarima. Pored nje je zapovjednik Ivo Udovičić iz vojne bolnice Karaburma.
U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj identificirano je još 231 novi slučaj korona virusa, a njih sedam izgubilo je životnu bitku. “Slučajevi ukazuju na blagi pad, na dobrom smo putu. Ovo je sada najbolje vrijeme kada moramo dati sve od sebe da poštujemo sve preventivne mjere kako bismo što prije prebrodili ovaj virus.

Većina novoinficiranih je u Beogradu, a nakon toga u Novom Sadu, Šapcu, Kragujevcu. Svugdje se situacija primjetno stabilizira, sa tendencijom pada. Na području Leskovca u posljednja 24 sata imali smo jedan laboratorijski slučaj. Od 49 testiranih u Tutinu, nije potvrđen niti jedan slučaj, a u Valjevu su testirana 42 lica, od kojih je samo 1 bio pozitivan. Smederevo, Požarevac, Čačak gradovi su koji u posljednja 24 sata nemaju potvrđene slučajeve” rekla je Kisić-Tepavčević, piše Republika.rs. “Za sada je sve ovo igra brojeva. Kada imate veliki broj pacijenata, tada imate i veliki broj smrtnih slučajeva.

Imam želju upozoriti mlađu generaciju koja izlazi u grad bez maski da misli na svoje djedove i bake” rekao je zapovjednik Udovičić. Ako je ono što Darija govori istina, ljudi se polako mogu nečemu nadati. Ako dođe do pada broja zaraženih kovidom 19, to je vrlo dobar znak da se on polako uklanja i da će se uskoro potpuno izgubiti. Do tada moramo čekati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here