DA ME OTAC BUKVALNO NIJE UKRAO IZ PORODILIŠTA, JA DANAS NE BIH BIO ŽIV: Hari Varešanović o Sarajevu, ratu, JNA u Nišu i koroni!

0
106

On je već godinama jedan od najpznatijih pjevača zabavne muzike sa prostora bivše Jugoslavije. Tokom karijere je prodao više od pet miliona albuma, a neki njegovi najpoznatiji hitovi su “Lejla”, “Azra”, “Strah me da te volim” ili “Prsten i zlatni lanac. Medijima ne voli govoriti mnogo o privatnom životu, ali je prije svog 60. rođendana otvorio dušu za medije i ispričao sve o svojim pjesmama, neostvarenim željama i svojim ljubavima.

Na svijet sam došao 16. januara 1961. godine kao drugo dijete oca Reufika, koji je mehaničar, i majke Zlate, koja je radila kao blagajnica. Jedna od najzanimljivijih događaja u mom životu je taj da me je tat ukrao iz bolnice.

Tada je u Sarajevu bila jaka zima. Novorođena djeca su tada masovno umirala, jer je grijanje bilo veoma slabo. Otac je mami donio pomorandže, a mene je strpao u kesu, jer se bojao da ne umrem od hladnoće. Tako sam ja na jedan jako zanimljiv način stigao u topli dom.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here