Moramo priznati da svi imamo razne navike koje nekada stvarno znaju biti odvratne i i strašne i više nego što mislimo.
Postoje neke navike koje radimo, a koje su toliko odvratne, ali ono što je najgore one su jako korisne za naše zdravlje.

U nastavku ovog članka vam donosimo spisak tih navika koje su jako dobre za naše zdravlje.

Mokrite dok se tuširate
U ovom ne bi trebalo biti ništa grozno naročito ukoliko znate da zahvaljujući vašem uriniranju vaša mokraćna kiselina i amonijak spriječavaju stvaranje gljivica na nožnim prstima, a pored toga možete uštedjeti na računu za vodu.

Pljuvanje
Ova navika stavrno izgleda odvratno, naročito ako je to na javnim mjestima. ALi ukoliko to radite dok vježbate, to vam može itekako olakšati disanje. Tokom vježbanja nastojimo da dišemo kroz usta i to uzrokuje stvaranje više sline koja nam samo otežava disanje, takopda slobodno se riješite tog viška dok vježbate.

Žvaka
iako ova namirnica nema nikakve hranljive vrijednosti, žvakanje žvake može da pomogne u tome da se usredočite, izoštrite memoriju, pomogne u smanjenju stresa i dovede svoje hormone u ravnotežu.

Ispuštanje gasova
Možda ovog niste ni svejsni, ali da li ste znali da vaš ogranizam ispušta gasove čak 14 puta dnevno i do nekih 5 puta tokom sna..
Ovo je jedna sasvim norlana pojava jer vaš organizam proizvodi ugljendioksid i metan i upravo ispuštanje gasova pomaže da se toga riješite.
Ukoliko zadržavate gasove to može dovesti do bolova u stomaku i nadutost.


Podrigivanje
Ova navika je jako dobra ukoliko je to nakon obroka jer pomaže da se oslobodite zraka koji je u vašem želudcu.

 

Ostatak teksta pročitejte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here