DA LI VAM BILJNE VAŠI UNIŠTAVAJU CVIJEĆE: Nećete vjerovati kako lako možete da ih uklonite! Imate sredstvo u frižideru!

0
293

Kad god primjetite vaši na biljkama, morate odmah krenuti u akciju. Mnogi čekaju povoljan trenutak, da odu do poljoprivredne apoteke i da kupe neko sredstvo, a nakon toga da vrijeme bude pogodno kako bi mogli da primjene otrove, to jeste insekticide koji se obično koriste.

Međutim, imate bolje rješenje za ovaj problem, samo otvorite frižider. Ako poput većine domaćica, imate u rezervi mlijeko, spremni ste da se bacite u borbu protiv raznih biljnih štetočina. Dovoljno je samo da ga rastvorite u vodi, u razmjeri 1:3, i da bočicu sa raspršivačem napunite.

Ovaj rastvor prskajte direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih insekata i bubica. Najbolja stvar bi bila da ih “uhvatite ” u početno fazi razvojnog ciklusa, prije nego što napravite mnoge kolonije na vašim ružama, kalama ili nekim drugim cvjetnicama. Ukoliko ste zakasnili ovaj tretman možete da ponovite više puta. Mnogi baštovani su probali i čisto mlijeko, a pogotovo oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da isto dobro funkcioniše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here