Veliki broj žena koje uđu u menopauzu se susreću sa problemom izrastanja dlaka na bradi koji im predstavlja jedan veliki estetski problem.

Kada seone pojave one pokušavaju na sve moguće načine da ih se riješe, te probaju pincetom, neke dlake uklanjaju voskom, dok oni koji to sebi mogu priuštiti odlaze na lasersko uklanjanje tih dlačica.


Ono što struka kaže jeste da ovaj prblem nastaje zbog promjene nivoa hormona u tijelu, a veliki broj žena se preplaši ukoliko se ovo počne dešavati, ali ne trebaju jer se tu ne radi o zdravstvenom problemu.

Uglavnom žene nakon što pređu određeni broj godina, u njihovom tijelu dolazi do povećanja muških polnih organa koji imaju ulogu prije svega da potaknu rast dlaka.

Dermatolozi ističu da bi uklanjajne ovih dlačica sa lica zavisilo do toga koliki je korijen te dlake jak. Ukoliko se radi o jednoj ili dvije njih najbolje bi bilo da koristite pincetu, ali ukoliko se radi o više njih najbolje bi bilo da posegnete za laserskom depilacijom.

Pored poremećaja hormona, pojava dlačica može da znači i da imate problema sa policističnim jajnicima, a u tom slučaju biste se trebali obratiti svom ginekologu.

Ono što je sigurno jeste da ukoliko nemate nikakvih zdravstvenih problema osim onih estetskih mi vam savjetujemo da  se posasvjetujete sa dermatologom i da na najbolji mogući način odstranite te dlačice, bilo da se radi o odlasku u kozemtički salon ili ukoliko imate novca uradite to laserskim putem i mnogo ćete biti mirniji.

Imate li komentara na ovo? Pišite..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here