Već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je važno da se malo osvrnemo oko sebe kako bi pronašli neke stvari u prirodi kojem nam mogu pomoći u riješavanju ili biti od pomoći u svakodnevnom životu.

Mi smo nekako uvijek navikli da ukoliko osjetimo neku bol, odmah posegnemo za tabletama, ali skoro sva riješanja za neke probleme se mogu pronaći u prirodi, a isto tako mogu da imaju isti učinak.

Međutim, neke stvari iz prirode možemo da koristimo na druge različite načine.
U ovom članku pričat ćemo o bananama.

Poznato je da je banana jedna od najhranjivijih stvari iz prirode, ali prilikom njenog konzumiranja mi koru od banane bacamo, a to nikako ne bismo smjeli.
Naime, u nastavku donosimo nekoliko super ideja za što možete da iskoristite banane.

Ona je jestiva
Možda vam ovo nikad nije palo na pmaet, ali ova kora je iznimno bogata raznim vitaminima i magnezijem i željezom. Da biste je jeli, potrebno je da je operete i da kuhate nekih deset minuta. Nakon toga ona je omekšala, a ukoliko nije ukusna kao pojedinačna poslatica uvijek je možete dodati u neki voćni miks.

U stanju je da omeška meso
Naredni put kada budete pekli pileća prsa, na tavu prije samog mesa potrebno je da stavite koru banane, a ona će spriječiti da se vaše meso osuši prilikom pečenja.


Možete polirati vaše cipele
Zbog toga što u sebi imaju željezo, one se vrlo lako mogu koristiti u poliranju cipela. Potrebno je samo da se riješite viška vlakana sa kore i da korom pređete preko vaših cipela.

Ostatak pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here