Imunolog prof. Dr. Borislav Kamenov govorio je o lijekovima koje Srbi traže u apotekama, iako ih ne bi trebali uzimati. Zbog straha od korona virusa, koji već mjesecima traje u cijelom svijetu, kao i u Srbiji, užurbano se spremaju pripreme za podizanje imuniteta, mada, naravno neće vas nužno zaštititi od korone. Zašto ih onda piju ljudi? Propisane mjere držanja socijalne distance i nošenje maski daju rezultate, ali kao i u slučaju drugih bolesti, također je važno kako će organizam reagoavti na infekciju ukoliko se osoba zarazi.

Sada pijte vitamine i ko ima i ko nema koronu, ko ju je imao i ko se boji. Imunolog prof. Dr. Borislav Kamenov istaknuo je da je podizanje imuniteta stanovništva važna stavka u borbi protiv korona virusa. “Uz maske i distancu važno je podići ljudski imunitet u borbi protiv svih bolesti, a ne samo korone, kako bi organizam bio jak i mogao se braniti od infekcije. Preporučujem vitamin D, cink, folnu kiselinu i probiotike za podizanje imuniteta “, objasnio je nedavno dr. Kamenov.

Rajevac je dodao da je problem što su građani čuli da antibiotik hemomicin i lijek klorokvin “liječe” kovid 19. “Hemomicin je propisan za korona infekciju samo kad postoji istodobna bakterijska infekcija. Ne smije se uzimati preventivno, organizam će samo stvoriti otpor. Neki su čak tražili klorokin, koji nije novi lijek, ali može imati velike nuspojave i treba ga davati samo pod strogim liječničkim nadzorom “, navodi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here