Zdravko Čolić je jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije i potiče iz skromne i bijedne porodice. Čolina majka bila je domaćica, otac Vladimir policajac u Ministarstvu unutarnjih poslova, a njegov četiri godine mlađi brat Dragan odabrao je potpuno drugačiji posao od Zdravka.

Dok popularni Čola nastupa, slika i intervjuira se na svakom koraku, njegov mlađi brat Dragan drži čuvenu ćevabdžinicu u Beogradu. Čola je jako vezan za njega. Bratska ljubav tokom djetinjstva bila je jako vidljiva.

Nakon majčine smrti Zdravko i njegov brat Dragan povezali su se još više. ” Naši roditelji učinili su sve kako bi Dragan i ja bili na pravom putu. Otac mi je kupio prvi gramofon, prvu gitaru, sve na jednoj plaći, jer moja mama je bila domaćica ”, izjavio je popularni Zdravko Čolić.

Prije nekoliko godina Dragan je navodno kupio originalni recept za poznate sarajevske ćevape, a recept mu je prodao poznati tamošnji ćevabdžija Hodžić. Iako ne voli da se prikazuje u javnosti, Dragan i Zdravko jako su vezani i kad god je Čola u Beogradu, trudi se koliko god da provodi vrijeme s bratom kao i ostalim članovima porodice.

Inače, još jedan član obitelji Zdravke Čolića ne voli se pojavljivati u javnosti, a riječ je o njegovoj ženi, ali to je potpuno opravdano. A evo kako ona izgleda:

Razumljivo, ne želi da neko zbog nje ima noćne more.

Izvor: Novadanas

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here