Pojava korona virusda je uzorkovala velike gubitke, što u ekonomiji država, a ono što je njagore u gubitku života ljudi.
Od pojave virusa svi željno iščekujemo kada će se pronaći vakcina kako bismo se što prije vratili normalnom životu nakon ovoga, a ono što je sasvim sigurno jeste da smo svi umorni od toga.

Međutim, Rusija je nedavno izbacila obavjest da su pronašli vakcinu za korona virus i od tog trenutka ne prestaju napadi i omalovažavanje toga od strane svijeta jer svi misle da je nemoguće da se vakcina završi u tako rekordnom roku.

Bilo kako bilo, oni tvrde da imaju vakcinu i narudžbe iz cijelog svijeta samo pristižu.

Ovoga je se dotakla i Ana Gligić koja je virusolog u penziji koja je u Jugoslaviji bila jedan od najcjenjenijih stručnjaka koja se svojevremeno borila protiv pandemije variole vere početkom sedamdesetih godina.
Od pojave korona virusa ona je se nekoliko puta pojavljivala u medijima i iznosila svoja mišljenja o tome, a istakla je da je virus COVDI-19 nešto sa čime se ona nije susretala jer je on veoma čudan i to što napada druge organe iako se radi primarno o respiratornoj infekciji.


Ona je istakla da je veliki problem kod korona virusa taj što se on održava na visokoj temperaturi, a za rusku vakcinu je rekla da se tu radi o genetskoj modifikovanoj vakcini, jer su Rusi samo nadogradili onui vakcinu koja je bila spremna za SARS koji je jednostvano samo nestao.

Ona je istakla kako nije sigurna u kvalitet same vakcine niti koliko će trajati imunitet na korona virus nakon cjepljenja, ali je mišljenja da bi trebalo da traje neke dvije godine.

Kako ovo vi komentarišete i da li ćete vi primiti vakcinu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here