Zasigurno jedan od najvećih tekstopisaca sa ovih prostora je Marina Tucaković.
Ono što je u estradi poznato jeste da ukoliko želite neki hit otiđite kod nje, a ona će vam ga napraviti.
Ono što je isto tako poznato jeste da se njeni tekstovi papreno plaćaju, ali je potrebno samo da joj kažete kakvu ćete pjesmu i ona će je uraditi.

Ali, u posljednje dvije godine vidimo da je ona sve slabija i slabija, a javnosti je poznato da ona ima tu mor, a liječi se sve ovo vrijeme, a čak su joj i prijatelji pomagali u tome, ali ono što je evidentno jeste da je ova bolest ostavila velikog traga na nju.
Doduše ona se sada osjeća veoma lijepo, ali u nastavku donosimo jednu priču o tome kako je nastala jedna pjesma koja je postala veliki hit.

Naime, radi se o pjesmi “Zmaj” koju je otpjevala popularna pjevačica Indira Radić. Sasvim je sigurno da je ta pjesma lansirala u zvijezde i da je pjesma postala veliki hit, te veliku zahvalnost može upravo dati Marini Tucaković.

Naime, taj tekst je ona napisala, a ono što je šokantno u svemu tome jeste da je taj tekst  istinita priča.

Uglavnom, postojala je jedna ljubav između momka i djevojke na jugu Srbije koja je trajala dugih 11 godina. Međutim, kada su bili pred svadbu djevojka otkrije da ima rak pankreasa koji je bio u odmakloj fazi.

Djevojka je dok je bila u bolnici napisala te stihove u obliku pisma i dala momku rekavši mu da ga otvori i pročita kada ona umre.

Upravo taj tekst je bio to pismo.

Da li imate neki komentar na ovo?

Da li znate ovu pjesmu? Ukoliko niste znali ovaj podatak vjerujemo da sada potpuno drugačije slušate ovu pjesmu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here