Roditelji su prije nekoliko dana ostali užasnuti nad porukom koju je jedan učenik dobio na diktatu od svoje učiteljice, a sada svi bruje o tome.

Zasigurno se sjećate diktata o kome je cijela Srbija do nedavno brujala, a u kome je učiteljicin komentar na rad koji i nije bio tako vješto urađen, bila samo jedna riječ – užas. A ovih dana, nastavnici u Hrvatskoj odlučili su se na štrajk i roditelji su oko toga podijeljeni. Situacija je kao i ovdje – nastavnici govore da imaju male plate, roditelji smatraju kako ih se plaća i više nego što im sljeduje.

A ova nastavnica dokazala je da ni suhim zlatom ne možete dovoljno da platite onog ko je dobar učitelj. Ponosna majka Adrijana podijelila je ovu sliku, a ovako glasi učiteljicin komentar na pismeni zadatak:

“Jako volim tvoj stil pisanja. Sačuvaj za mene jednu pozivnicu kad bude promocija tvoje knjige” – glasi komentar uz ocjenu odlično (5).

“Kad ti se dijete vrati iz škole i pokaže učiteljicin komentar na sastav koji je napisala, od sreće kreneš da plačep zato što vidiš koliko je dobrih učitelja koji mtoivišu svoje učenike, ohrabruju ih i podstiču u njihovom svakodnevnom školskom životu. Takve učitelje treba nagraditi, odati im priznanje zato što su oni sami nagrada djeci. Učiteljice, kapa do poda!” – kaže ponosna majka.

Izvor: Balkanlifetoday

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here