Zatvaranje grčke granice teško je palo ne samo srpskim državljanima zbog mukotrpnog puta i višesaznog zadrćavanja na granici, nego i brojnim ugostiteljima iz Grčke, koji su sa nestrpljenjem čekali talas turista iz Srbije. “Jako nam je žao. ugostitelji iz Grčke vas pozdravljaju i šalju ljubav. Vjerujemo da vam nije sada do toga jer ste frustrirani i umorni, ali želimo da znate da smo zabrinuti isto kao i vi” stojalo je u poruci koju su poslali ugostitelji.

Mora se uzeti u obzir da su mnogi Grci koji su očekivali goste zvanično počeli sezonu, sa svim obavezama koja sezona i vanrednos stanje zahtijevaju, kao i da su mnogi ostali u šoku, jer nisu sigurni kako bi se potez Atine mogao odraziti na njihovo poslovanje. Poruka sličnog karaktera je objavljena i u grupi Nikana. U njoj se navodi kako je narod sa sjevera Grčke vidno razočaran, jer zatvaranjem granica i njima se pričinjava velika šteta. “Danas su se mnogi hoteli i aparmani pripremili da prime prve goste. Međutim nekoliko je autobusa vraćeno sa granice koji su bili na putu za olimpijsku regiju.

Svi portali iz regije Olimpa, Halkidikija, Kavale i sa Tasosa osudili su današnju situaciju te se izvinjavaju svim srpskim turistima. Vlasnici nam se javljaju tokom čitavog dana, iz minute u minutu prate situaciju, i samo ne mogu da vjeruju da je donesena ovakva odluka doslovno preko noći. Današnjom odlukom grčka vlada je blokirala turizam za čitav mjesec, a vjerujemo kako će biti neizvjestan i početak jula, jer ko će se nakon ovoga usuditi da rezerviše smještaj i pođe na put. Ostatak teksta pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here