Saša I Dejan Matić su kao bebe su odmah smještene u inkubator gdje su dobili svu potrebnu njegu. Nekoliko dana poslije rođenja, konstatovano je da su slijepe iako je na kontrolama prije toga sve bilo okej.

Godinama unazad nagađalo se i pisalo o njihovom stanju, te razlozima zbog kojih je došlo do toga i da li neki od njih “ipak može malo da vidi”. Konačno, nakon brojnih, po porodicu bolnih nagađanja, braća Matić govore na temu gubitka vida ali kažu da ne žele o tome i ne vole govoiti iako ih meidji stalno pitaju o tome.

Dejan se nikada nije raspitivao čija je greška u pitanju, ali tvrdi da je nečiji propust razlog što su on i njegov brat slijepi, ali ipak godinama se nije raspitivao.

Kaže da je to nepažnja. Sada, koga… Nije nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lejkar, da li je medicinska sestra, nije ulazio u to. Bilo je rođenje prije vremena. A, da je bila nepažnja, bila je – priznao je Dejan Matić za ovu situaciju

I Saša je progovorio o ovoj ne tako lijepoj temi

Na pitanje da li je istina da je on imao mogućnost operacije i vraćanja vida, ali da zbog Dejana nije to učinio, Saša kaže da je to laž i kaže Ma ne, to je bezveze priča. Oni su htjeli na njima da rade nekakve ekperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni oni – kaže Saša.

Kako je naglasio, ovo je poslednji put da priča o tome jer uopšte ne voli u javnosti da kaže.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here