Ova godina će svakako ostati upamćena kao najgora godina koju smo doživjelii, a obilježili su je razne nesreće i druga dešavanja, među kojima su poplave, požari, zemljotresi, eksplozije, te još uvijek aktuelna korona virus kojoj se ne nazire kraj, a imajmo na umu da ima još nekoliko mjeseci do kraja ove godine.


Nadamo se da je godina završila sa svojim iznenađenjima i da će ostatak godine proći u što mirnijem duhu, ali naravno to ne može biti ttako.
Svjedoci smo da skoro svaki dan neke nove vjesti popunjavaju rubrike crne hgronike, raznih nesreća i tako dalje.

Upravo dok sada ovo čitate veliki požari divljaju u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u savzenoj državi Kaliforniji kojeg vatrogasci nikako ne mogu da stave pod kontrolu.

U ovim požarima koji bjesne u ovoj saveznoj američkoj državi život je izgubilo 5 osoba, a preko hiljadu porodica je bilo primorano da napuste svoje domove.

Ono što je najgore  nije u pitanjju jedan požar, nego nekoliko njih, a najgora su tri požara koji su zahvatili preko dvije hiljade kvadratnih metara šume, a većinu ovih požara uzrokovale su udari munja od oluja koje bjesne već nekoliko sedmica.

Situaciju gašenja požara dodatno otežava vjetrovito vrrijeme, a u njegovom gašenju učestvuje preko 10 hiljada vatrogasaca.
Među evakuisanim je i Univerzitetski kampus u Santa Kruzu, iako on nije direktno pogođen, a gradonačelnik ovo grada je rekao da građani budu sprmeni na moguću evakuaciju i da se pobrinu da u svojim autima imaju dovoljno goriva, dokumenara i lijekova i da ponesu ono najneophodnije

Kako vi ovo komentrišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here