Priča o korona vakcini se poteže od samog početka pandemije kovida 19. Odmah su se svjetski mozgovi bacili na istraživanje iste, a njen proces stvaranja se mnogo odužio iz jednostavnog razloga što je za čovječanstvo ovaj soj virusa u potpunosti nepoznat i u čiju strukturu medicinski istraživači još uvijek nisu uspjeli da prodriju. Iz tog razloga je proces testiranja još uvijek u toku pa doktori ne vjeruju da će se vakcina naći na tržištu prije kraja godine, pa čak i početkom naredne.

I sam Aleksandar Vučić je prije 7 dana najavio kako će Srbija dobiti spasonosne vakcine, i to ne prije novembra mjeseca, a kada su ga pitali koji je izvor vakcina, Vučić je rekao kako ne smije da odaje porijeklo vakcina koje će Srbiju da koštaju 2 miliona eura. Ovim je samo potvrdio priču o tome, da vakcine faktički još uvijek nisu gotove. Čovjke koji je zapravo prvi potegao priču oko samih vakcina jeste Bill Gates, koji je odmah bacio sumnju na svoje namjere, jer se vrlo dobro zna koliko je 80-tih godina 20. vijeka uzeo para na antivirusnim programima za računare.

On je jučer u intervjuu za CBS izjavio kako će onda kada se vakcina bude pojavila na tržištu, a prema njegovim riječima je to uskoro, neke osobe morati da je prime i 2 puta, dok će one starije sa dosta lošijim imunitetom morati da prime i do 3 puta i tu u jako kretkom vremenskom periodu. “Možda će nasvakcine koje se naprave za nekoliko godina i pozitivno iznenaditi, ali trenutno samo ove imamo, i mislimo da će biti jako skromne, pa će biti potrebno nekoliko puta da se cijepimo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here