Kad bi neko vidio ovu ženu, niko ne bi ni pomisio da je ona kriva za stotine zločina. S razlogom je zovu Bijela udovica.

Rezultat slika za bijela udovica najtraženija žena

Britanska policija došla je do novih informacija o lokaciji Samante Lutvejt, najtraženije supruge na svijetu.

Kako prenose “Miror” i “Dejli mejl”, 35-godišnja žena našla je lokaciju u Jemenu, u oblasti koja je posebno pogođena građanskim ratom.

View image on Twitter

Ona je i dalje meta policije broj jedan i uvjereni su da se krug oko nje polako steže – prenose mediji, pozivajući se na neimenovani izvor. Kako se navodi, policija ocjenjuje vijesti kao “ubedljive”.

Self-portrait of Samantha Lewthwaite found on laptop by police

U određenom trenutku, za Samantom Lutvejt raspisane su potjernice u čak 190 država. Vjeruje se da je islamska ekstremistkinja, poznata kao “Bijela udovica”, naredila više od 400 smaknuća, kao i da se priključila somalijskoj miliciji Al Šabab i planirala više napada na turiste.

Pored toga, ona je gradila mrežu na internetu, sa ciljem da đpijunira nove bom bađe samo u bice i mlade djevojke koje bi se priključile Islamskoj državi. Nedavno je vižena u Dubaiju, što je pobudilo strahovanja od mogućeg napada.

Kako je dobila nadimak

Ona je udovica Džermejna Morisa Lindzija, jednog od četvorice atentatora koji su se 2005. smaknuli u Londonu, pri tom oduzevši živote 52 osobe i povrijedivši više od 700.

Neposredno poslije napada Lutvejt je osudila žena zločin. Tada je bila u drugom stanju s drugim dijetetom i čak se izvinila žrtvama. To joj je omogućilo da neometano otputuje s djecom u inostranstvo, a najveći dio vremena provela je u istočnoj Africi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here