Sasvim sigurno je korona virus učinio naš život mnogo težim i od trentuka pojave tog virusa više ništa nije isto i već je za očekivati da se moramo prilagoditi novom načinu života, koji će podrazumjevati nošenje maske, dezinfekciju i fizičku distancu.

Pored toga, stalno živimo u strahu od toga da ćemo se zaraziti ili da ćemo zaraziti svoje najmilije.
Jednostavno, moramo se navići na te stvari.
Ono što je karakteristično za naše podneblje jeste da smo poprilično nemaran narod, a situacija sa pandemijom nam je dodatno otežala stvari.

Jednu takvu priču donosimo iz Beograda, glavnog grada Srbije.

U jeku pandemije, tačnije u martu i aprilu može se reći da smo poprilično bili odgovorni ljudi pa nismo imali scenarije kao što je to bilo slučaj u Italjij, Španiji i tako dalje.
Međutim, kako su mjere ukinute došlo je do opuštanja građana, pa su nam i maske postale problem, a ono što najviše zabrinjava jeste da su građani krenuli masovno bacati maske gdje stignu.

One bi se naravno trebale baciti u kante za smeće, ali kako bacamo i ovo smeće van kanti, vrlo često ćemo naći i zaštitne maske van kanti za smeće.

Ovu situaciju je jedna Beograđanka uslikala i podijelila na Tviteru. Zamislite da je neko zaražen bacio tu masku i da je neko dijete dodirnulo tu masku?

Očigledno nam trebaju uvesti kazne za to, kao što su to uradili u Nju Jorku, gdje su kazne paprene ukoliko baciš masku van mjesta predviđenog za to.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here