U posljednje vrijeme svjedoci smo raznih vremenskih nepogoda koje su zadesile svijet, ali naročito našu regiju, te smo tu imali zemljotrese, poplave, požare, a ono što je sigurno jeste da nažalost tome nije kraj.

Tome doprinosi i činjenica da je Hrvatsku prije nekoliko dana pogodilo strašno nevrijeme, tačnije područje Međumurja.
Cijelo ovo područje je nastradalo, a vjetar je nosio pred sobom skoro sve. On je bio tolike jačine da je doslovno čupao drveće iz zemlje, krovove sa kuća, a isto tako pokidao nekoliko dalekovoda.

Ono što je sigurno jeste da je tolika nesreće napravljeno da će biti potrebno duže vrijeme da se sve sanira i dovede u red.

Ono što je još više šokantno jeste da je u ovom području po prvi put primjećena pijavica, a ona uopšte nije karatekristična za ovo područje.

Pijavice su uglavnom karakteristične za područja koja imaju more, a ta pijavica koja se desila tu je napravila veliki broj problema.

Pored Hrvatske , i Italiju je pogodilo slično nevrijeme, tačnije grad Toskanu.
Nažalost, u ovom nevremenu su poginule dvije sestre jedna koja je imala samo 3 godine, dok je druga imala 14 godina, a na njih je palo stablo jer su one zajedno sa roditeljima kampovale ispod tog drveta.
U tom šatoru zajedno sa njima je bila i treća kćerka koja je na svu sreću preživjela sa lakšim povredama.

Nadamo se da neće biti više nesreća nti prirodnih nepogoda nigdje u svijetu.

Pogledajte u nastavku kako je to izgledalo

 

Da li imate vi ikakav komentar na ovo? Da li ste vi ikada vidjeli pijavicu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here