Kontroverzni biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) iz Novog Sada likvidiran je sinoć oko 20.45!

Upucan je blizu fakulteta Edukons u Sremskoj kamenici pred Kampus barom, na parkingu kod mjenjačnice. Kako navode svjedoci, čula se rafalna paljba u trenutku kad je upucan. Policija je blokirala mjesto zl očina i vrši uviđaj, patrole su na ulazima i izlazima iz grada, kao i na mostovima. Inače, Dragan je već odavno poznat javnosti po svom nimalo uobičajenom ponašanju.

Uništio je prije nekoliko godina kolovoz i zaštitnu ogradu oklopnim vozilom u Mišeluku i Sremskoj Kamenici, a za to je samo dobio prekršajnu prijavu. Prvenstveno je bio poznat po ludačkoj vožnji privatnim mlaznjakom, a ostao je upamćen i njegov verbalni napad na gradonačelnika, te sukob s  novinarima.

Novosađani koji su ga poznavali kažu da je imućni biznismen radio šta je htio po Novom Sadu!

-U ovom gradu svi su ga znali po bahatom i bezobraznom ponašanju. Bio je prije svega poznat po tome što je vozio privatni mlazni avion “galeb”. Imao je običaj da na maloj visini leti i na taj način je ugrožavao ljude i izazivao uznemirenost i strah. Nadlijetao je centar grada u aprilu pretprošle godine tokom trajanja političkog mitinga, a izvodio je akrobacije na plaži Štrand na svega nekoliko desetina metara.

Bio je poznat i po tome što je nevjerovatnom brzinom vozio porše i bentli gradskim ulicama, izjavio je izvor iz novosadske policije. Amidžić je jednom prilikom izvrijeđao i bivšeg gradonačelnika Igora Pavličića, a pored skupocjenih automobila i aviona, posjedovao je i brze motore i gliser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here