I dalje ostajemo kod zdravlja, a nije u pitanju korona virus, ali donekle ima malo poveznice sa njom.

Naime, svjesni smo koliko su naši organi važni i da bismo bili zdravi svi oni moraju da rade u nekoj vrsti harmonije.
U ovom članku pričamo o plućima, pa vam je možda sada jasno kada kažemo da donekle ima veze sa korona virusom

Problemi sa plućima su u možda zadnjih 20 godina stvarili velike probleme, a svake godine na milion ljudi umre od komplikacija sa plućima.

Jedan od glavnih uzroka stradanja pluća jesu cigarete, ali postoji veliki broj drugih faktora koji utiču na njihovo funkcionisanje ali i na njihovo zdravlje.

Svjedoci smo da je u zadnje vrijeme porasla popularnost šiša, a naročito kod mlađih, a prema riječima naulčnika one su tri puta štetnije od cigareta.

Od svih stvari koje su štetne za naša pluća, postoji jedan problem koji je najštetniji za naša pouća a to je urbano zagađenje, a tu se posebno misli na velike urbane centre koi su svake godine sve zagađeniji i zagađeniji.

Bilo kako bilo, moramo očuvati zdravlje naših pluća, a jedna od glavnih lijekova pomoću kojih to možemo jeste med na prazan želudac, a isto tako veliki broj čajeva nam može pomoću u tome, među kojima se ističe čaj od sljeza.

 

Isto tako češnjak u kombinacijij sa slaninom je prava bomba za vaša pluća koja će pomoći đto boljem očuvanju njih ili jednostavno odvojite vrijeme da odete u prirodu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here