Sigurno vam se dogodilo kad jednom zaspite da biste se osjećali kao da negdje padate, to je jako lijepo za vaš organizam i njegovu regeneraciju. Također ste se morali barem jednom zapitati što to zapravo znači kad dobijete taj osjećaj. Zaspao si u tom prvom snu, a onda si odjednom osjetio trzaj koji ometa san i iznenada te probudi da se malo zabrineš.

Oči vam se počnu širiti i osjećate se kao da padate i ne biste vjerovali što je uzrokovalo. Taj osjećaj obično steknete kada koristite preveliku dozu kofeina, a to prilično potvrđuju stručnjaci, koji preporučuju samo jednu šoljicu kafe dnevno. To znači da ne biste trebali pretjerivati ​​s kofeinom tijekom dana.

Naravno, to nije jedini razlog zašto ne biste trebali uzimati previše kofeina, ali općenito biste to trebali učiniti za svoje zdravlje. Kafu probajte zamijeniti sa čajem, koji je puno zdraviji. Ne trebate previše konzumirati, posebno kofein koji vam može uzrokovati razne probleme, a taj osjećaj kada se probudite naziva se hipnotičkim stanjem.Karakterizira ga osjećaj pada koji će uzrokovati da vam se tijelo stegne dok se ne probudite. Osim kofeina, postoje i drugi uzroci koji mogu prouzročiti njegovo natezanje, a to su zapravo lijekovi poput vrhunskog Addera ili Ritalina. 

U tom slučaju vaš mozak ne može podnijeti sve faze sna, gdje će se ponovno probuditi s eksplozijom kemikalija koje će uzrokovati trzanje,  amože i značiti da napokon padate u dubok i ugodan san. Nadamo se da ste sada barem malo razumjeli što vam se događa, a u videozapisu možete pogledati i malo bolje objašnjenje.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here