Vjerovatno ste svjesni da je naš organizam jedna jako kompleksna stvar, koji iznova i iznova šokira ljekare stručnjake, jer svaki put nešto novo otkriju o njemu. Svjesni smo isto tako da medicina iz dana u dan sve više napreduje.
Naš organizam ima moć da nam šalje stalne signale ukoliko nešto u njemu nije kako treba. Ti signali mogu pokazati na neku boelst mnogo ranije, čak i prije nego li sami otkrijemo ili naš ljekar.

Upravo o jednom takvom simptomu pričamo u nastavku priče, a to su tamni krugovi ili podočnjaci.
Većina populacije ima problema sa ovima, ali ima i onih kod kojih je to izraženo.

Oni mogu da budu indikatori da ste jednostavno umorni i nenaspavani, ali isto tako mogu ukazivati na razne bolesti u vašem organizmu.

Naučnici su otkrili da čak i alergije mogu da dovedu do nastanka ovih tamnih krugova, a razlog toga jeste da je na tom području najtanja koža, te su krvne žile jako vidljive, a opšte poznanto je da alergije oslobađaju histamin koji uzrokuje širenje krvnih žila.

Pored toga, jedan od razloga mogu da budu i problemi sa sinusima i začepljenim nosom.

Ono što morate uraditi u tom slučaju jeste da nos ispirete rastvorom morske soli, a napravit ćete ga lako tako što ćete u 2 šolje tople vode staviti četvrtinu čajne kašike soli.
Malokrvnost isto tako može da bude uzrok pojavljivanja tamnih krugova oko očiju.-


Najčešći pojava koja se povezuje sa tamnim krugovima ispod očiju jeste pojava problema sa bubrezima i ukoliko imate upalu bubrežnih kamenaca vrlo vjerovatno ćete imati tamne krugove.

Pored svih najbrojanih bolesti i problem,a jedan od problema isto može biti i PMS, a poznato je da za vrijeme tog perioda ženski hormoni jednostvano divljaju.

Ukoliko pak želite da se riješite ovih tamnih krugova morate prvo napraviti test krvi, zatim morate prestati pušiti i regulisati svoju ishranu.

Kako vi ovo komentarišete?.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here