Koliko ste puta imali problema sa opstipacijom? To možemo zahvaliti u negativnom kontekstu, užurbanom načinu života, kao i brzoj hrani, a sve veći broj ljudi jednostavno ne jede skoro ništa na kašiku, odnosno kuhanje se uopće ne priprema. Što nas vraća na činjenicu da domaćice jednostavno nemaju vremena za kuhanje, zbog užurbanog načina života. Kako riješiti problem odlaska u toalet na nekoliko dana?

Imamo ljude koji ne vrše veliku nuždu 10 do 14 dana? Ovo je već zabrinjavajuća situacija za vas i mogla bi imati vrlo velike posljedice za vaše zdravlje. U većini situacija hrana je glavni faktor kvalitetne prerade hrane. Ono što je važno je da unosite dovoljno vlakana u svoje tijelo. Zaboravite parizer, gazirane sokove, burgere i nezdrave šećere. Važno je i dosta hodati, auto ostavljati kad idete na posao jer je to vrlo važan faktor za jako dobru i kvalitetnu probavu. Pokušajte uvrstiti voće i povrće u svoja 2 glavna obroka u toku dana. Trudite se da ne ogulite tikvice, krompir i paradajz.

Samo ga malo skuhajte i to će imati sjajan učinak na vašu probavu. Izbacite crveno meso iz ishrane, osim ako ga ne kuhate. Uvedite kupus koji je pun vlakna i pokušajte da ga jedete za ručak, a ne za večeru, jer je prilično teško probaviti. I za kraj, unesite dovoljno vode u svoje tijelo, jer jer to veoma važan faktor za odlazak u toalet. Ostanite s nama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here